Leavenworth House 01

Leavenworth House 01

Project Notes

This house was designed with great regard for the clients. In one of the best collaborations a designer could ask for, we worked together to take their initial stylistic vision of an Alpine lodge to turn it into a structure and home that more aptly responds to their site, views, sun and outdoor lifestyle.

Location: 
Leavenworth, WA
Date: 
Built 2011

This house was designed with great regard for the clients. In one of the best collaborations a designer could ask for, we worked together to take their initial stylistic vision of an Alpine lodge to turn it into a structure and home that more aptly responds to their site, views, sun and outdoor lifestyle.  In doing so, the original 2800 sf requirement for a family of 4 was paired down by 500 sf and integrated into a greater use of outdoor covered space with 12 foot eaves and great transparency to the views and valley below.  Summer sun is controlled, and Winter Sun is captured.